On a misty september morning…

4homedecoraties 1414homedecoraties 1654homedecoraties 1534homedecoraties 151Het heeft iets mysterieus als het mistig is.
Ergens heb ik een hekel aan mist, maar het geeft ook mooie effecten op planten, spinnenwebben en decoraties.
De mist vormt steeds dikkere druppels, een fascinerend schouwspel.
De zon doet zijn best de mist op te lossen,
maar heeft er zichtbaar moeite mee.4homedecoraties 1364homedecoraties 1584homedecoraties 1384homedecoraties 164En dan eindelijk breekt het zonnetje door.4homedecoraties 168  

       Het is vandaag wereld Alzheimer dag en omdat we in ons werk veel te maken hebben met mensen met Alzheimer, gaan we vanmiddag met een aantal collega’s naar deze film:Verdwaald in het Geheugenpaleis portretteert drie vrouwen, Anita, Louise en Alice, die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingstehuis wonen. Hoewel de vrouwen onderling erg verschillen is er één ding dat hen samenbindt: Alzheimer. Hun ziekte bevindt zich in de eerste fase, waardoor ze nog in staat zijn om in een tamelijk normale omgeving te leven en de simpele dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren. Maar allen beseffen ze zich, dat achteruitgang van hun helderheid een onvermijdelijk afscheid van de groep betekent en tevens van hun laatste beetje waardigheid en identiteit. De volgende fase, die van volledige afhankelijkheid in een gesloten afdeling, hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Eenmalig te zien op dinsdagmiddag 21 september!

Daarna nog lekker uit eten bij de Indiaas,
dus mijn dag is weer goed gevuld.
Leuk dat je hier even een kijkje kwam nemen!

Lieve groet, 

Renny onderschrift blog

17 opmerkingen:

Claudia zei

De herfstdeur staat bij mij inmiddels op een kiertje...

Liefs Claudia

Stina zei

Ha Rennie, laat die herfst maar komen, prachtig toch!
Liefs Stina

"Een sneller kloppend hart ♥" zei

Ja vanmorgen was 't prachtig....ik liep om een uurtje of tien de hond uit te laten van een cliënt van me en ik was gefascineerd door alle spinnenwebben...(buiten kan ik dat wel handelen, binnen niet ;)
Inderdaad een mysterieus schouwspel!
Wat heb je mooie foto's gemaakt zeg!

Geniet van de film, een interessant onderwerp.

Groetjes, Veronique

Carla zei

Jij ook al van die mooie foto's
Ik heb er toevallig ook een logje van gemaakt....prachtige webben...ragfijne draden op de planten in de gemeentetuin voor de deur.

liefs Carla

Ger zei

.....MIST....het geeft in de natuur de eerste tekenen dat de herfst zijn intrede heeft gedaan...
maar wat later op de dag wordt het zicht weer helder wanneer de zon doorbreekt...zoals vandaag.
Waar jij lieve Renny hier prachtige en sfeervolle foto's van laat zien.

Wereld Alzheimer dag.....MIST....ook in het hoofd van mijn lieve schoonmoeder die al 6 jaar in verpleeghuis verblijft...maar ondanks dat het voor haar nooit meer helder zal worden.....kijken wij al die jaren al in haar vrolijke gezicht waar het zonnetje in huis nog op af te lezen is...
zoals in betere tijden, tja... waar is die tijd gebleven dat zij op 21 september haar zoon en mijn manlief zijn verjaardag de hele dag en avond op bezoek kwam en we het heel gezellig hadden met elkaar en ik als schoondochter ook nog eens veel hulp van haar manier van altijd mee aanpakken had......

Das war einmal....... und kommt nie wieder!

Fijne dag!
Ger

Home and Lifestyle zei

Vanmorgen viel mijn oog ook op een prachtig spinnenweb in de tuin...wat zijn die beestjes daar toch druk mee en hoe weten ze er telkens weer een mooi geheel van te maken! Heel bijzonder...ik heb er altijd moeite mee om zoiets kapot te maken, maar soms moet je wel omdat er een pal voor de voordeur zit hi hi!

Een fijne avond Renny...ik hoop dat je lekker gegeten hebt! De film zal vast aangrijpend zijn!

Lieve groet, Ingrid

Kaatje zei

Die foto van dat web, heel mooi...

Mijn oma had Alzheimer. Zij is 25 jaar geleden overleden. Ze was lichamelijk sterk dus ze heeft alle stadia doorgemaakt. De familie was in staat om haar thuis te verzorgen. Het heeft op mij als kind heel veel indruk gemaakt. Ik ben nog altijd bang dat mijn moeder het ook krijgt. Tot dusver is er echter geen enkel kind van mijn oma die het ook heeft gekregen terwijl mijn oma vrij jong was toen het begon...
Gelukkig heb ik ook in mijn opleiding stage kunnen lopen in een huiskamerproject voor mensen met Alzheimer/dementie, waardoor ik wat meer afstand kon nemen.
Ben benieuwd wat je van de film vond.... Tegenwoordig kan ik naar mensen met Alzheimer kijken. Ze hebben vaak diezelfde blik in hun ogen, heel apart, ontroerend.
Merk nu ik je post doorlees dat het voor jou natuurlijk gewoon onderdeel van je werk is, net als voor mij psychiatrische problemen bij kinderen... Ik hoop dat je ook nog lekker gegeten hebt, Indiaas, mmmmmm
groetjes, Karin

All Seasons zei

Ik was er vandaag niet echt blij mee met het grijze weer. De schilders konden niet echt hun werk doen aan de achterkant van het huis, er moest afgelakt worden en dat wordt allemaal dof met mist. Dus zijn ze maar aan het schuren geweest aan de voorkant. Morgen wordt het goed weer dus aan het werk met de kwast.
Ik vind het een prachtige tijd nu, najaar. heerlijk om de bossen in te gaan.
Hoop dat je vanavond heerlijk gegeten hebt!
Groetjes,
Patricia

Just Who I Am zei

Het is prachtig he die ochtendnevel ,mooie foto's heb je gemaakt ,ik zie het niet zo heel vaak ,ben een beetje een langslaper.Vanmiddag was het bijna zomers ,heerlijk!.Dat zal best wel een indrukwekkende film zijn .Fijne avond,groetjes Elisabeth

ingrid zei

Ja er gaat heel wat in je om als je de diagnose Alzheimer hoort.Wat een verdriet....en pijn

kienkele zei

Dag Renny, wat geniet ik van je prachtige foto's. Wilde eigenlijk vanochtend ook even naar buiten, maar ben er niet toe gekomen, want kreeg een hele vroege koffiedrinker, waar ik even tijd voor moest nemen! Die film die je beschrijft lijkt me heel indrukwekkend!
Hoop dat je lekker gegeten hebt, en nog een hele fijne avond, lieve groet, Tineke

Pierelantijntjes zei

Ooh die foto van dat spinneweb. Wauw Renny. Ik moest vanavond door de mist naar huis rijden, nou dat is geen pretje vind ik.
Die film lijkt me heel bijzonder.
Lieve groet van Ester

Fluitenkruid zei

Hoi Renny, ik ben dol op spinnewebben in de mist.
Hoe was de film? Roos en ik hebben jaren op een pg-afdeling gewerkt, ik vind de eerste fase het ergst voor de patiënt, de fasen daarna zijn m.i. moeilijker voor de familie.
groetjes Jannet

Irma zei

en hoe was het etentje volegens mij heeeerlijk, wat een mist he hier ook en je foto's sprookjesachtig mooi, liefs Irma en een heerlijke woensdag

Hannekie zei

mooi he. ik heb gisteren ook de webben geprobeerd op de foto te krijgen. echt prachtig. je fotos zijn allemaal geweldig
gr hannie

Karin zei

Mooi hoor Renny, en vandaag een stralende zon!

Musje zei

Wauw wat een gave post,prachtig je foto`s en Alzheimer lijkt mij vreselijk,ik hoop dat niet mee te hoeven maken,ik heb wat bekende gezien en ben op zo`n afdeling geweest,vreselijk,1 was net nieuw en was zo verdrietig,ik moest echt huilen erom en soms is het personeel helemaal niet zo leuk met deze mensen,dat geld niet voor iedereen natuurlijk,maar mijn ervaring,lieve groet Joke.